14 Ekim 2015 Çarşamba

PROFESYONEL SANAT DANIŞMANLIĞI ALMAK İSTER MİSİNİZ?

Sevil Dolmacı.

Sevil Dolmacı’nın kurduğu, Türkiye’deki ilk Sanat Yatırım ve Proje Danışmanlık Şirketi, Nişantaşı Narmanlı Apartmanı’nda açıldı.

Son yıllarda sanata olan ilginin hızla artması ve sanatla var olma yarışı, kurumsal bir yapılanma gerekliliğini de beraberinde getirdi. Bu gereklilik, 2013 yılında kurulan ve kısa sürede nitelikli projelere imza atan SEVİL DOLMACI Proje ve Sanat Yatırım Danışmanlığı’nın iki yıl gibi kısa bir süre içinde anonim şirketi olmasını sağladı.
Türkiye’de geçmişi çok gerilere gitmeyen sanat alanında galerici, müzayede evi koleksiyoner, sanatçı ve art dealer arasında eğitimli profesyonel bir danışmanlık sisteminin yer almayışı, böyle bir yapının hiçbir zaman kurumsallaşmamış olması günümüzde sanata olan ilginin artışı ve bu türden profesyonellere duyulan ihtiyaçların olduğunun deneyimlenmesi sonucu bu unvan ile 10 yıldır Türkiye’nin önde gelen koleksiyonlarında çalışan, akademik kökenli Sevil Dolmacı Türkiye’de ilk olarak Sanat Yatırım ve Proje Danışmanlık Şirketi’ni kurdu. Sanatın kalbinin attığı Nişantaşı’nın önemli tarihi binalarından Narmanlı Apartmanı’nda büyümeyi hedeflediği kadrosu ile kapılarını açtı.
Sevil Dolmacı Art Consultancy, galeri, koleksiyoner, sanatçı, müzayede evi ve artdealer’lar için  bir havuz sistemini oluşturmaya çalışan bir yapıyı hedeflemekte.


Sevil Dolmacı Sanat Yatırım ve Proje Danışmanlık Şirketi, Nişantaşı Narmanlı Apartmanı’nda hizmet veriyor.

SEVİL DOLMACI’nın kadrosunda konusunda deneyimli, yurt dışı eğitimi ve çalışma hayatı olan, Avrupa ve Amerika’daki önemli sanat kurumlarında çalışmalar yürütmüş sanat profesyonelleri yer alıyor.
Uluslararası sanat pazarının güçlü oyuncuları ve kurumları ile olan ilişkileri ve sanat danışmanlığı konusundaki deneyimleri, SEVİL DOLMACI’ya alanında yeni, trendleri yakalayan ve açılımları olan profesyonel bir perspektif sunuyor.

SEVİL DOLMACI hizmet alanı olarak kurumsal koleksiyon ve müzelere odaklanıyor. Türkiye’de müze sayısının yakın gelecekte artacağı ve koleksiyonların kurumsallaşacağını öngörerek oluşturduğu kapsamlı hizmet kategorisi ve uluslararası ekibiyle, deneyimlerini paylaşarak hizmet veriyor.

Kurumlara Verilen Hizmetler
·         Hastane, alışveriş merkezi, spor kulübü, merkezi ve otel projelerinde sanatsal tüm organizasyon ve yapılandırma işlerinin yürütülmesi
·         Konsept belirleme ve küratöryal düzenleme: Eserlerin seçimi, mekana göre düzenlenmesi ve teknik desteğin organize edilmesi.
·         Kar amacı gütmeyen sergileme projeleri
·         Mekan içi galeri kurulumu, yapılandırması ve hazır olarak teslimi
·         Sanatçıya, mekana özel iş sipariş edilmesi
·         Heykel Parkı projeleri: Golf kulüpleri, binicilik alanları, şarap bağları gibi şehir merkezinden uzak boş alanlarda sanatsal mekanlar yaratmak.
·         Sergi ve davet organizasyonları
·         Satın alımların gerçekleştirilmesi
·         Türkiye’ye uyarlama müze projeleri
·         Envanter Kaydı sistemi ile koleksiyonu kronolojik, üslupsal, teknik vb. özelliklerine göre kategorize ederek hazır sergi konseptleri oluşturma
·         Yapılan mimari projelerde ticari galeriler veya kar amacı gütmeyen sergi alanları yaratmak.


Sevil Dolmacı ve sanatçı Ekrem Yalçındağ.
Ticari veya kar amacı gütmeyen galerilere ve sanatçılara verilen hizmetler
·         Küratöryal hizmetler: Eserlerin seçimi, mekana göre düzenlenmesi ve teknik desteğin organize edilmesi.
·         Danışmanlık hizmeti
·         Uluslararası sergi değişimine aracılık etme
·         Ekip oluşturma
·         Ekspertiz ve restorasyon hizmetleri
·         Sanat sigortaları için fiyat ekspertizliği
·         Ticari bir işletme olarak galeri mekanının mimar ile birlikte güncel uluslararası sergileme standartları konusunda bilgilendirilmesi.
·         Galeri konsepti, vizyon ve misyonun belirlenmesi
·         Sergi stratejisinin oluşturulması
·         Sanatçı yönlendirmesinin yapılması
·         Ana hatlarıyla paket bir kurulum ve yapılanma hazırlanması
·         Kar amacı gütmeyen sergi alanlarının oluşturulması
·         Projeye uygun çok amaçlı sergi alanlarının yaratılması
·         Sergi ve davet organizasyonu paketi hazırlanması
·         Mimari alanların doğal sergileme mekanlarına dönüştürülmesi
·         Koleksiyon oluşturma
·         İç tasarıma sanatsal destek: Konsept belirlemek, konsepte uygun sanat eseri seçimi, küratöryal düzenleme ve sanatçılara mekana özel iş yaptırmak.

Bireysel hizmetler;
·         Yaşam alanı düzenleme
·         Kişiye özel koleksiyon oluşturma
·         Ulusal ve uluslararası müzayedelerde, var olan koleksiyonu yapılandırma, kategorize etme ve sergileme
·         Sanatsal davet ve organizasyonlar konusunda danışmanlık


TAKIM
Sevil Dolmacı / Kurucu: Akademisyen kökenli olan Sevil Dolmacı, master ve doktorasını sanat tarihi üzerine yaptı ve Londra Kraliyet Akademisi’nde çağdaş sanat eğitimi aldı.
On yılı aşkın süredir büyük koleksiyonlara sanat danışmanlığı hizmeti veriyor. Demsa Sanat Danışmanlığı ve Müze Projesi, St. Regis Hotel Projesi, Demirören Group Sanat Danışmanlığı, Kemer Country Golf Kulübü’nün Sanat Projeleri, Nidya Oteller, Taş Yapı Sanat Projeleri, Emay İnşaat, Portakal ÇiçeğiSanat Organizasyonu Kurulumu ve Yapılandırması, Ukrayna Stedley Kolkesiyonu Türkiye İlişkileri Sanat Danışmanlığı, Kabakçı Koleksiyonu Sanat Danışmanlığı gibi büyük ve önemli projelere imza atarken, önemli isimlerin koleksiyonlarına da destek vermeye devam ediyor.

Rüya Arıman / Genel Koordinatör: Brüksel’de sanat tarihi eğitimi aldı, Christie’s Müzayede Evi’nde çalıştı, Yapı Kredi Kültür Sanat’ta, Vedat Nedim Tör Müzesi’nde ve Kâzım Taşkent Sanat Galerisi’nde koordinatör olarak hizmet verdi.

Nimet Şahingiray / Sanat Danışmanı: Müzayede ilişkileri, koleksiyon oluşturma ve yapılandırma konularında uzman. Notre Dame de Sion Lisesi mezunu, yüksek eğitimini Lausanne İş İdaresi ve Ticaret Okulu’nda tamamladı. 1985-1987 arası Portakal Müzayede Evi’nde çalıştı. 1987 sonrası Londra Sotheby’sde islam Sanatı kurslarına katılarak eğitimini derinleştirdi. Döndüğünde tekrar Portakal Müzayede Evi’nde müzayede organizasyonu ve sanat kursları düzenledi. 2006-2012 arası Demsa Group adına koleksiyon ve müze altyapısını oluşturmak üzere çalıştı.

Katherina Mato: Oxford Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü mezunu. Londra’daki fuar, müze ve galerilerden sorumlu sanat profesyoneli.

Lars Malmberg: Avrupa, özellikle de Zürih, Basel, Cenevre gibi şehirlerdeki sanat ağında etkili bir isim. Zürih’te Proart Galeri’nin sahibi. 30 yıllık bir geçmişe sahip. Sam Francis, Jim Dine gibi önemli isimlerle 200’ün üzerinde sergi düzenlemiş.

Thomas Arnold: Amerika’da çağdaş sanat konusunda danışmanlık hizmeti veriyor. Asya Contemporary Art Fair NY’un direktörlüğünü yaptı. Mary Boone Galeri’de on dört yıl yöneticilik yaptı. Son olarak Leila Heller Galeri’de (NY) yönetici olarak galeriye destek verdi.

SEVİL DOLMACI PROJE VE SANAT YATIRIM DANIŞMANLIĞI
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Rüya Arıman
www.sevildolmaci.com  
0535 652 16 81
T. 0212 258 95 85
Maçka Cad. Narmanlı Apt. No 24/32

Teşvikiye, 34365 İstanbul Türkiye 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder