20 Ekim 2022 Perşembe

Hasan Basri İnan “Bir Ömürlük Misafir” Sergisiyle Galeri Soyut’ta


Hasan Basri İnan, “Bir Ömürlük Misafir”, 2022, Tuval Üzerine Yağlıboya, 80x60 cm.


Hasan Basri İnan “Bir Ömürlük Misafir” isimli sergisiyle 21 Ekim – 9 Kasım 2022 tarihleri arasında Galeri Soyut’ta.

Eser içerisinde yer alan imgeler, bir zamanlar yaşanmış ve yaşantı kesitlerinden anlık görüntü alınarak resmedilmiştir. İmgenin her parçası, kendi içinde bir içeriği taşımayı amaçlamıştır. Yapıtın içerisinde yer imge, izleyici ile göz göze gelmesi ve izleyiciyi uzun bir yolculuğa sürüklemesi, bu yolculukta izleyicinin belleğindeki bazı anıları kısa süreliğine hatırlanmasına neden olacaktır. Bu çekilen bir fotoğraf ya da bir nakkaş duyarlılığında işlenen arka plan…

Bu portreler üzerinde açığa çıkan eskiye olan yakınlık, siyah-beyaz fotoğrafların yağlı boyaya geçişinin ön zeminini hazırlamaktadır. Portre’nin, “Fotoğrafik Görüntü” temsili üzerinden hazırlan ve onları geleneksel çini ve kilim motifleriyle destekleyen yeni anlam arayışlarını da beraberinde getirmektedir. Fotoğrafik görüntünün içinde yer alan imge, onu yansıtan zaman algısını anlaşılabilecek bir biçimde somutlanmıştır. Resmedilen figürün siyah-beyaz olması, geçmiş zamanlardan bir felsefeyi uzak zamanlardaki köklerinden günümüze taşırken, kimi zaman resimlenen anonim portreler, kimi zaman aşina olduğumuzu sandığımız bir dervişin, kimi zamansa saraylı bir hanımefendinin tasviri olarak betimlenmektedir. Eserlerde arka planın renkli oluşu ise, dönemin insanı’nın ne zorluklar çekerek o kökboyaları ile yaptığı yünden ilmiklenmiş ipleri görmezden gelmek mümkün değil.


                                   Hasan Basri İnan, “Bir Ömürlük Misafir”, 2022, Tuval Üzerine Yağlıboya.80x60 cm.


Hasan Basri İnan
Hasan Basri İnan, 1992 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Mersin’de tamamladı. 2011 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne dereceyle girdi. 2015 yılında Seramik Bölüm birincisi ve Güzel Sanatlar Fakülte ikincisi olarak mezun oldu. 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü, Seramik Bölümü, Yüksek Lisans Programını 1.lik ile kazandı. 2011 yılından beri, ressam Ahmet YEŞİ rehberliğinde sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye Seramik Derneği ve Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği üyesidir. 8 kişisel, 70’den fazla karma sergi, 10’dan fazla ulusal ve uluslararası jürili sergiler. Workshoplar, Sempozyumlar, Uluslararası Fuar ve çeşitli etkinliklerin yanı sıra Almanya, Fransa, İngiltere, Portekiz ve İspanya’daki uluslararası karma sergilerde yer aldı. 5 ulusal, 5 uluslararası ödülü vardır. 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Bölümü Tezli - Yüksek Lisans Programını tamamlayan sanatçı, çalışmalarını Mersin’deki atölyesinde sürdürmektedir.

 

                            Hasan Basri İnan, “Bir Ömürlük Misafir'', 2021, Tuval Üzerine Yağlıboya ve Akrilik, 150x110 cm.


Hasan Basri İNAN

He was born in 1992 Malatya. He completed his primary and secondary education in Mersin. In 2011, he was admitted to the Mersin University Faculty of Fine Arts with degree. In 2015 Ceramics Department 1st. And Faculty of Fine Arts 2st. Graduated as. In 2015 Hacettepe University Institute of Fine Arts, Ceramics Department, won 1st. with the Masters Program. In Since 2011, he continues to receive painting courses from painter Ahmet Yesil. He is a member of the Turkey Ceramic Society, Ceramic Art Association Education And Society. He  8 solo, more than 70 group exhibitions, more than 10 national and international jüried exhibitions.  Workshops, Symposiums and Various Events. He 5 National, 5 International awards. In 2018 He graduated from Hacettepe University, Fine Arts Institute, Department of Ceramics - Master's Program. He continues his works in his workshop in Mersin.

 

Galeri Soyut

Adres: Yıldızevler, Şht. Mustafa Doğan Cd No:82/A, 06550 Çankaya/Ankara

Telefon: (0312) 438 86 70

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder